Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 maart 2014

H2O maakt huishoudens van Hattem € 1706,- armer

Wouter Koolmees, lid van de Tweede Kamer voor D66, maakte afgelopen vrijdag 7 maart een tour door de IJsseldelta. Via Kampen en Zwolle belandde hij in de middag in Hattem. Koolmees werd door de lijsttrekkers bijgepraat over de grondpolitiek in de gemeentes en aan de hand van zijn vragen werden de financiële huishoudingen doorgenomen. Op het bedrijventerrein H2O ontving hij een symbolische cheque vanwege buitensporige gemeentelijke grondaankopen. In Hattem gaat het om het risico dat de gemeente loopt vanwege de aanleg van het bedrijventerrein H2O. Met het zittende college van ChristenUnie en PvdA is elk huishouden maar liefst € 1706,- armer geworden.

Vervolgens werd koers gezet naar het centrum van Hattem, waar een ludieke variant van het monopoly spel werd gespeeld tussen de drie lijsttrekkers en Koolmees. Daarna werd in de Kerkstraat en op de Markt geflyerd. Na het vertrek van Koolmees werd bij Banka een politiek café gehouden, waar naast de lijsttrekkers van de drie gemeenten ook de nrs. 2 en 3 van de D66 lijst in Hattem achter de tafel plaatsnamen. Discussieleider Herman Haverkort legde het forum een aantal stellingen voor, gericht op plaatselijke politieke issues. Met de aanwezigen werd een levendige discussie gevoerd, met veel kennis van zaken.

D66 Hattem kijkt terug op een geslaagde dag en gaat met volle energie verder om de kiezer te overtuigen dat er een ander college moet komen, dat een financieel daadkrachtig beleid gaat voeren vanuit een zelfstandig Hattem.